Başlık

Blog categories

Featured products

Custom block

Custom CMS block displayed at the left sidebar on the Catalog Page. Put your own content here: text, html, images, media... whatever you like.

There are many similar sample content placeholders across the store. All editable from Theme Editor.

En Sevilen Gecelik Modelleri

Uyurken giyilebilecekler arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan gecelikler, uyku süresi boyunca büyük bir rahatlık sağlamaktadır. Gecelik takımlarına duyulan ilgideki artışa bağlı olarak, günümüzde çok çeşitli kumaşlardan gecelik takımları imal edilmektedir. Hepsi birbirinden farklı özelliklere sahip olan gecelik takımları, kadınlar tarafından oldukça beğenilmektedir.

Gecelikler Neden Tercih Edilmektedir?

geceliknedentercihedilmektedir

Gecelik takımlarının tercih edilmesinin nedenlerini genel olarak iki başlık altında toplamak mümkündür. Bunlardan ilki, geceliklerin sağlamış olduğu rahatlık ve uyku kalitesine olumlu etkileridir. Uyurken dar şeyler giyinmek, kan dolaşımının yavaşlamasına ve buna bağlı olarak sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Gecelikler ise genellikle bol dikilen kıyafetler olmaları dolayısıyla bu türden sorunların ortaya çıkmasını engellemektedir. Gecelik takımları ile uyumak, büyük bir rahatlık sunmaktadır. Geceliklerin tercih edilmesinin ikinci nedeni ise estetik görünümleridir. Özellikle saten ya da ipek türü kumaşlardan hazırlanan gecelikler, kadınların güzelliklerine güzellik katmaktadır.

Gecelik Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Geceliklerin bahsedilen avantajlarının tam olarak görülebilmesi adına doğru gecelik seçimi yapılmalıdır. Zira üretilen tüm geceliklerin aynı kalitede ve rahatlıkta olduğunu söylemek mümkün değildir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunların başında gecelik üretiminde kullanılan kumaş gelmektedir. Sentetik malzemeden imal edilen kumaşlar, cilt sağlığı üzerinde hem uzun vadeli hem de kısa vadeli pek çok olumsuz etki bırakmaktadır. Bu yüzden de gecelik takımı seçerken sentetik olmayan kumaşlara odaklanılmalıdır. Ayrıca geceliklerin hava geçirgenliğine sahip olmaları da önemlidir. İnsan bedeni uyurken yenilenebilmek için oksijene gereksinim duymaktadır. Uyku esnasında cildin solunum yapmasını engelleyen kumaşlar, hücrelerin yenilenmesine engel olmaktadır. Hava alan kumaşlar, pijama takımları için önem arz etmektedir. Son olarak da geceliğin kullanılacağı mevsime göre seçim yapılmasına dikkat edilmelidir. Gecelikler dikiminde yazlık, kışlık ya da sonbahar ve ilkbahar gibi ara mevsimler için farklı kumaşlar kullanılmaktadır. Mevsime uygun olmayan gecelikler uyku kalitesinin bozulmasına ve uyurken rahatsızlık hissinin artmasına yol açmaktadır.

En Sevilen Gecelik Modelleri

gecelikmodelleri

Günümüzde gecelik modelleri oldukça çeşitli olsa da kadınlar tarafından en çok sevilen ve tercih edilen modelleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Saten Gecelikler: Saten geceliklerin en büyük özelliği, zarif bir görünüme sahip olmalarıdır. Kaygan ve yumuşak bir kumaş türü olan saten, aynı zamanda rahat bir uyku için de en çok tercih edilen gecelik modelleri arasındadır.
  • Penye Gecelikler: Penye gecelikler, sunmuş oldukları konfor ve rahatlık ile ön plana çıkmaktadır. Penye kumaşı avantajlı kılan yanı, nemi hapseden bir yapıya sahip olmasıdır. Özellikle yaz aylarında sıkça görülen uykuda terlemenin rahatsızlık düzeyine ulaşmadan emilmesini sağlamaktadır. Penye kumaşın bir diğer özelliği de hava geçirgenliğinin yüksek olmasıdır. Kış aylarında kullanılacak kalın penye kumaşlarda bile hava geçirgenliği üst düzeydedir. Bu sayede uyku esnasında cildin hava almasını ve kendini yenileyebilmesini mümkün kılmaktadır.
  • Dantelli Gecelikler: Dantelli gecelik modelleri, başlı başına bir kumaş türü olmadıkları için ayırt edici özelliklere sahip değildir. Ancak dantel detaylı geceliklerde zarafet bakımından büyük bir katkı sağlamaktadır.
  • Sabahlıklı Gecelikler: Uykudan ilk uyanılan anda sıcak olan vücudun, bir anda yataktan çıkınca soğuk ile karşılaşması durumunda soğuk algınlığı görülebilmektedir. Sabahlıklı gecelikler, uyanınca geceliğin üzerine alınabilecek bir parça sabahlığa sahiptir. Bu sayede özellikle kış aylarında uykudan kalkınca üşüme sorununun önlenmesi sağlanmaktadır. Sabahlıklar aynı zamanda açık gecelik modellerinde kapıyı açarken örtünmek gibi amaçlarla da tercih edilmektedir. Bu tür geceliklerde sabahlık ile gecelik aynı kumaş modelinden üretilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Saten Pijama Takımlarını Tercih Etmemiz İçin 4 Önemli Sebep

Daha eski gönderi
Daha yeni yayın
×