Başlık

Blog categories

Featured products

Custom block

Custom CMS block displayed at the left sidebar on the Catalog Page. Put your own content here: text, html, images, media... whatever you like.

There are many similar sample content placeholders across the store. All editable from Theme Editor.

Kadınlarda Doğru İç Çamaşırı Seçimi

İç çamaşırları doğrudan genital bölge ile temasta olmasından dolayı alırken en çok dikkat edilmesi gereken tekstil ürünüdür. İç çamaşırı seçimi yaparken yapılacak hatalar hem cinsel sağlığın bozulmasına hem de farklı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden de doğru çamaşırı seçmeye özen gösterilmelidir. Günümüzde kadın iç çamaşırı modellerinde büyük bir artış görülse de üretilen her çamaşırın aynı oranda kaliteli ve sağlıklı olduğunu söylemek mümkün değildir.

İç Çamaşırı Seçerken Neden Dikkat Etmeliyiz?

Kadınlarda genital bölgenin rahat ve sağlıklı kalabilmesi açısından çamaşır alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Hava Geçirgenliği: İç çamaşırı seçimi yaparken, gözenekli bir yapıya sahip olmasına ve hava akışına olanak tanımasına dikkat edilmelidir. Zira bu bölgenin havasız kalması, mantar başta olmak üzere bazı hastalıkların görülmesine ve beraberinde de terleme gibi sorunların yaşanmasına neden olmaktadır.
  • Sentetik Olmaması: Sentetik kumaştan üretilen çamaşırlar, son derece hassas olan genital bölgede alerjik reaksiyonların görülmesine neden olabilmektedir. Ayrıca sentetik kumaşlar tahrişe de yol açmaktadır. Bu yüzden de sentetik içeriği olan çamaşırlardan uzak durulmalıdır.

İç Çamaşırında Doğru Kumaş Seçimi

iccamasirindadogrukumassecimi

İç çamaşır seçimi için üzerinde durulması gereken hususlardan biri de doğru kumaş seçimidir. Günümüzde iç çamaşır üretiminde kullanılan çok çeşitli kumaşlar vardır. Ancak rahat ve sağlıklı bir kullanım isteyenler için, rastgele her kumaşın kullanılmaması gereklidir. Belli kumaş türleri hem rahatlıkları hem de sağlıklı yapısıyla ön plana çıkmaktadır. Pamuklu kumaşlar, saten kumaşlar, penye kumaşlar ve vizon kumaşlar bu türler arasındadır.

İç Çamaşırında Doğru Beden Seçimi

Çamaşır seçiminde en önemli noktalardan biri de beden seçimidir. Alınacak iç çamaşırın bedene tam oturması önemlidir. Ancak bunu sağlamak için dar çamaşır giyinmekten de kaçınılmalıdır. Özellikle hem dar hem de lastikli olan çamaşırlarda kan dolaşımını yavaşlatma riski bulunmaktadır. Bu durum uzun vadede kalp ve damar hastalıklarının görülmesini kaçınılmaz hale getirmektedir. Bu yüzden de çamaşır için doğru beden belirlenmeli ve ne bol ne de dar çamaşırlar kullanılmamalıdır.

 

İlginizi Çekebilir: Pijama Takımlarında Doğru Kumaş Seçimi

Daha eski gönderi
Daha yeni yayın
×