Başlık

Blog categories

Featured products

Custom block

Custom CMS block displayed at the left sidebar on the Catalog Page. Put your own content here: text, html, images, media... whatever you like.

There are many similar sample content placeholders across the store. All editable from Theme Editor.

Yazlık Pijama Seçmenin Püf Noktaları

Pijama takımları akşamları evde otururken daha rahat edebilmek ve aynı rahatlıkta uyuyabilmek için en çok tercih edilen tekstil ürünlerindendir. Pijama takımlarına olan talebin artması, tekstil üreticisi firmaların çok çeşitli kumaşlar kullanarak üretim yapmalarına neden olmuştur. Pijama takımlarının üretiminde kullanılan her kumaş, sahip olduğu özellikleri pijamalara aynen yansıtmaktadır. Bu yüzden de pijama seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok nokta vardır. Mevsim, pijama seçerken üzerinde durulması gereken konuların başında gelmektedir. Yazlık pijama ve kışlık pijama ya da mevsimlik pijama çeşitleri, dönemsel olarak avantajlara ve dezavantajlara sahiptir.

 

Yazlık Pijama Takımları Neden Tercih Edilmelidir?

yazlikpijamatakiminedentercihedilmelidir

Yazlık pijama takımı seçmek için oldukça fazla neden vardır. Bunların başında kaliteli ve rahat uyuma ihtiyacı gelmektedir. Kalın ya da yazlık kullanıma uygun olmayan pijamalar, uyku esnasında terlemeye ve dolayısıyla rahatsızlık hissinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Terleme sorununun yanı sıra cildin hava almasını engellemesi bakımından da yazlık olmayan pijamalar dezavantajlıdır. Uyurken cildin hava alması, kan dolaşımının düzenlenmesine ve vücudun yenilenme hızının artmasına yardımcı olan bir durumdur. Vücudun havasız kalmaması için de yazlık pijama modellerinin tercih edilmesi gereklidir.

 

Yazlık Pijama ve Kışlık Pijama Farkları Nelerdir?

Kışlık pijama takımları ile yazlık pijama takımlarının arasında belirgin bazı farklılıklar mevcuttur. Bunların başında kullanılan kumaşın kalınlığı gelmektedir. Pijamalar aynı kumaş türünden üretilmiş olsalar bile kalınlık açısından farklılaşmaktadır. Kış aylarının daha uzun ve sert geçtiği bölgeler de düşünülerek üretilen kışlık pijamalarda genellikle kalın yün kumaşlar tercih edilmektedir. Yazlık pijamalarda ise yün kumaşa rastlama oranı oldukça düşüktür. Pamuklu kumaşlar, yazlık pijamalar için daha uygundur. Saten ve ipek kumaşlar ise her iki mevsim için de çeşitli kalınlıklarda üretilmektedir.

İki pijama türü arasında görülen bir diğer farklılık da modeldir. Yazlık pijama takımlarının üst kısımları büyük ölçüde kısa kolludur. Alt tarafta ise şort biçiminde kısa modellerin yanı sıra, ince kumaştan imal edilen uzun boylu modeller de mevcuttur. Ayrıca pijamaların renk ve desenleri de mevsime göre değişiklik göstermektedir. Yaz ve bahar ayları daha canlı ve hareketli aylar olarak kabul edildiği için, bu aylarda kullanılacak pijamalar rengarenk kumaşlardan üretilmektedir. Kışlık pijamalar ise daha kalın ve durağan yapılı kumaşlar kullanılarak imal edilmektedir.

 

Yazlık Pijama Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

yazlikpijamasecerkendikkatedilmesigerekenler

Yazlık pijama seçimi son derece önemli bir konudur. Zira üretilmiş olan her yazlık pijamanın aynı derecede işlevsel ve kaliteli olduğunu söylemek mümkün değildir. Yazlık pijama takımı seçerken dikkat edilmesi gereken noktaları şunlardır:

  • Kumaş Türü: Yaz aylarında sıcaklardan korunabilmek ve uyurken terleme yaşanmasının önüne geçebilmek için pijama takımlarında doğru kumaş seçilmelidir. Pamuklu kumaşlar hem cildin hava almasını sağlaması hem de terlemeyi önlemesi bakımından avantajlıdır.
  • Kol Boyu: Sıcak yaz gecelerinde serin bir şekilde uyuyabilmek için pijama takımının kol boyuna da dikkat edilmelidir. Kısa kollu pijamalar, yaz aylarında kullanmak için daha uygundur.
  • Beden: Dar ya da lastikli pijamalar, uykuda kan dolaşımının yavaşlamasına yol açmaktadır. Bu da uzun vadede çeşitli dolaşım sistemi rahatsızlıklarının görülmesi anlamındadır. Bu risklerden kaçınabilmek için yazlık pijama seçimi yaparken bir beden geniş ve lastiksiz modellere yönelmek gereklidir.
  • Sıfır Sentetik Kumaş: Alınacak yazlık pijama takımlarında kumaş seçimi kadar, kumaşın sentetik madde içermemesi de dikkate değer bir husustur. Tamamen sentetik malzeme kullanılarak üretilen pijamalardan da kaçınmak gereklidir. Sentetik kumaşlar cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkiler bıraktığı gibi, uyku kalitesini de azaltmaktadır.

 

The Luxe kısa kollu pijama takımları, sizin rahatınız için gereken tüm özellikleri uygun fiyata sunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: En Sevilen Gecelik Modelleri

Daha eski gönderi
Daha yeni yayın
×