Başlık

Blog categories

Featured products

Custom block

Custom CMS block displayed at the left sidebar on the Catalog Page. Put your own content here: text, html, images, media... whatever you like.

There are many similar sample content placeholders across the store. All editable from Theme Editor.

En Çok Tercih Edilen Pijama Takımı Modelleri ve Özellikleri

Pijama takımları ev içi alanda hem uyurken hem de daha rahat hareket edebilmek adına tercih edilen kıyafetlerdir. Genellikle alt üst birlikte olduğu için pijama takımı olarak adlandırılmaktadır. Yalnızca ev içinde kullanılsalar da pijamalar üzerinde de modanın etkisi oldukça büyüktür. Bu yüzden de her geçen gün daha farklı kumaşlardan ve daha farklı modellerde pijama takımları imal edilmektedir. Rahatlığın yanı sıra estetik görünüme sahip olması da kadınların pijamalarda aradığı özelliklerdendir.

Pijama seçimi ile uyku kalitesi ve hareket rahatlığı arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Bu yüzden de pijama seçerken dikkat edilmesi gereken bir dizi husus bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Doğru Kumaş Seçimi: Pijama üretiminde kullanılan kumaşlar oldukça çeşitlidir. Ancak rahatlık ve estetik açısından kumaş tercihinde seçici olmak gereklidir. Gece uyurken vücudun rahat nefes alabilmesi ve terleme yaşanmaması için pamuklu kumaşlardan üretilmiş pijama takımları tercih edilmelidir. Yün de pijama takımı için iyi bir seçimdir. Özellikle kış aylarının soğuk geçtiği bölgelerde yünden imal edilen pijamalar ile soğuklardan korunmak mümkündür. Bunlara ek olarak saten ve ipek kumaşlardan da yaygın olarak pijama üretimi yapılmaktadır. Pamuk ve saten kumaşlar kaygan yapıları ve yumuşaklıkları ile büyük rahatlık sağlamaktadır.
  • Doğru Beden: Pijama takımı seçerken beden tercihine de dikkat edilmelidir. Pijamaların esas amacı uyurken ve evde otururken rahat edebilmektir. Bu yüzden de normal kıyafet bedeni le pijama bedeninin aynı olması tavsiye edilen bir durum değildir. Pijama takımlarının birkaç beden büyük olması ya da esnek kumaşlardan üretilmiş olması önemlidir. Dar pijama takımları, uyurken kan dolaşımının yavaşlamasına ve dolayısıyla farklı sağlık problemlerinin yaşanmasına neden olabilmektedir.
  • Sentetik Maddelerden Korunma: Kaliteli kumaşların maliyetinin yüksek olması, bazı tekstil firmalarının sentetik kumaşlara yönelmesine neden olmaktadır. Ancak sentetik kumaşlarla insan teninin temas etmesi hem anlık alerjilerin oluşmasına hem de uzun vadede cilt sorunlarının yaşanmasına yol açabilmektedir. Bu yüzden de pijama takımı alırken sentetik madde içermeyen kumaşlardan imal edilmiş olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca pijama takımları ilk giyilecekleri zaman, sağlık açısından bir kez yıkanıp ütülenmeleri gereklidir.
  • Ten Rengine Uyum: Pijama takımları ev içinde kullanılan kıyafetler olsa da kadınlar için estetik değer taşımaktadır. Bu yüzden de alınacak pijama takımının kalite ve konforun yanı sıra estetik bir yan taşımasına da dikkat edilmelidir. Alınacak pijama takımının ten rengi ile uyumlu olması bu noktada önemlidir.
  • Mevsime Uygun Seçim: Ilıman iklime sahip olan bölgelerde iklimler arası fark çok belli olmasa da karasal iklimin hâkim olduğu bölgelerde bu durum değişmektedir. Bu yüzden de pijama takımı alırken yaşanılan bölgenin iklim durumuna dikkat edilmelidir. Özellikle internet üzerinden pijama takımı siparişi verirken kumaşın kalınlığına ve yapısal özelliklerine odaklanılmalıdır.
  • Yüksek Kalite: Satın alınacak pijama takımının uzun süre kullanılabilmesi için kalite etkenine de dikkat edilmelidir. Yalnızca fiyatı uygun olduğu için tercih edilen pijama takımlarının kısa sürede solması ya da yıpranması kaçınılmaz bir durumdur. Ayrıca kalitesiz pijama takımları, sağlık açısından da pek çok tehdit oluşturmaktadır. Bu yüzden de piyasanın bilinen markaları tarafından üretilen, kaliteli pijama takımları tercih edilmelidir.

Uzun Kollu Pijama Takımları

uzunkollupijamatakimlari

Uzun kollu pijama takımları, genellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde tercih edilmektedir. İlkbahar akşamlarının soğuk geçtiği bölgelerde kullanmak için de uzun kollu pijama takımları uygundur. Bahsedilen koşullarda kullanılacak olmasından dolayı kumaşının da bir miktar kalın olmasına dikkat edilmelidir. Uzun kollu pijama takımı modellerinde kırmızı, pembe ve mavi en sık tercih edilen renklerdir. Bununla birlikte her geçen gün model zenginliği artmaktadır.

Kısa Kolu Pijama Takımları

kisakollupijamatakimlari

Kısa kollu pijama takımları ise genellikle ilkbahar ve yaz ayları için tercih edilmektedir. Geceleri çok fazla soğuk olmayan bölgelerde kış ve sonbahar mevsimlerinde de kısa kollu pijama kullanmak mümkündür. Kısa kollu pijama takımlarının bahar aylarında kullanılıyor olması, üzerinde yer alan desenler konusunda da belirleyicidir. Çiçek ve yaprak desenleri, kısa kollu pijama takımı ürünlerinde en sık yer alan desenlerdir. Canlı renklerin kullanıldığı kısa kollu pijama takımları, renklerin motive edici etkisiyle yaşam enerjisini arttırmaktadır.

Saten Pijama Takımları

satentakim

Saten, pijama takımlarının üretiminde en sık kullanılan kumaşlardan biridir. Saten kumaşların sahip olduğu özellikler, kadınlar açısından bu kumaşın ayrıcalıklı bir yere konulmasına neden olmaktadır. Dokuma bir kumaş türü olan saten, her iki yüzde de ipliklerin üst üste dokunmasıyla elde edilmektedir. Kayganlığı, yumuşaklığı ve çekici görünümü ile bir pijama takımında aranan tüm özellikleri bir arada sunmaktadır. İnce olmasına rağmen, opak yapısı dolayısıyla içi göstermemesi de saten kumaşın avantajlarındandır. Saten kumaşlar üzerine yapılan bazı araştırmalar, satenin uyku kalitesini arttırdığını, kan dolaşımını kolaylaştırdığını ve cildi koruduğunu göstermektedir. Ancak saten kumaştan imal edilen geceliklerin yıkanması hassasiyet gerektirmektedir. Saten pijama takımlarının yüksek sıcaklıklarda yıkanması doğru değildir. Bunun yerine sabun tozu ve ılık su kullanılarak yıkama yapmak daha doğru olacaktır.

Elbise Gecelikler

elbisegecelik

Gecelik ve pijama takımı arasında bir dizi farklılık bulunmaktadır. Bunların başında çekicilik gelmektedir. Daha ince ve çekici kumaşlar kullanılarak imal edilen gecelikler, rahat bir uykudan daha çok zarafet sağlamak için tercih edilmektedir. Gecelikler, özellikle renkli çiftlerin gardıroplarının vazgeçilmez parçalarındandır. Geceliklerin farklı modelleri bulunmaktadır. Elbise gecelikler, gecelik modelleri arasında en çok tercih edilen modellerdendir. Genellikle kısa gece elbiselerini andıran elbise gecelikler rahatlık ve estetik açısından en üst seviyenin yakalanmasını sağlamaktadır. Kullanım amacına bağlı olarak elbise geceliklerde tercih edilen renkler de oldukça çeşitlidir. Ancak saten kırmızı, bordo ve beyaz elbise geceliklerde en yaygın kullanılan renklerdir.

Kombin Pijama Takımları

annekizkombinpijamatakimi

Kombin pijama takımları ya da diğer adıyla anne kız pijama takımı modelleri, aynı kumaştan imal edilmiş farklı boyutlardaki pijama takımlarını ifade etmektedir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların anneleri ile uyumlarının sağlanabilmesi açısından bu kombin pijamalar tercih edilmektedir. Hem çocuk hem de anne için büyük rahatlık sağlayan kombin pijama takımları, uyku kalitesinin artması ve daha sağlıklı bir gelişim olanağı sunmaktadır. Çocukla birlikte giyileceği için kombin pijama takımlarında kullanılan renk ve desenler, daha çok çocukların ilgisini çekecek türdendir. Çocuğun enerjisini ve motivasyonunu arttırması için bu pijama takımlarında oldukça canlı renkler tercih edilmektedir.

Saten Sabahlıklı Takımlar

satensabahliklitakim

Sabahlıklı pijama takımı normal elbise geceliğin yanı sıra, sabah uyanınca giyilen bir sabahlıktan oluşmaktadır. Sabahlıklı takımlar da elbise gecelikler gibi zarafetin ve çekiciliğin ön planda tutulduğu ürünlerdir. Bu yüzden de göz alıcı renkler ve kumaşlar tercih edilmektedir. Saten, sabahlıklı takımların vazgeçilmez kumaşlarındandır. Sabah uyandıktan sonra sıcak olan vücudun bir anda soğuk ile temas etmemesi için sabahlıklar kullanılmaktadır. Sabahlıklı saten takımlar özellikle yeni evlenmiş genç kızların olmazsa olmazları arasındadır. Satenin sağladığı şıklığı ve rahatlığı bir arada yaşamak için sabahlıklı takımlar en doğru tercihlerden biridir.

İlginizi Çekebilir: Anne Kız Pijama Takımları için Harika Öneriler

Daha eski gönderi
Daha yeni yayın
×