Başlık

Blog categories

Featured products

Custom block

Custom CMS block displayed at the left sidebar on the Catalog Page. Put your own content here: text, html, images, media... whatever you like.

There are many similar sample content placeholders across the store. All editable from Theme Editor.

Sağlıklı Uyku için Tercih Edilmesi Gereken Pijama Takımları

Uyku, insan yaşamı ve sağlığı üzerindeki en önemli faktörlerden biridir. Sağlıklı ve düzenli uyuyan bireyler, sağlık sorunları ile daha az karşılaşmakta ve yaşam ortalamaları daha yüksek olmaktadır. Sağlıklı uykunun püf noktalarından biri de pijama takımlarıdır. Yalnızca doğru pijama takımı seçimi yaparak bile kaliteli ve sağlıklı uyku uyuyabilmek mümkündür.

Sağlıklı Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

saglikliuykuduzeni

İnsan bedeni ve metabolizması için sağlıklı uyku gece uykusudur. Özellikle gece 23:00 ila 03:00 saatleri arasında uykuda olmak, vücudun hızlı bir şekilde kendini yenilemesi açısından önemlidir. Gece yerine gündüz uyumak ya da gün içerisinde belirli saatlerde uyumak, uykusuzluğu giderse de gece uykusunun sağladığı yararları sağlayamamaktadır.

Sağlıklı Uyku İçin Neler Yapabiliriz?

saglikliuykuicinneleryapabiliriz

Sağlıklı uyku için alınabilecek pek çok tedbir mevcuttur. Uyunan ortamın karanlık olması, uyku kalitesini ve verimliliğini arttıran bir durumdur. Bununla birlikte yemek yedikten sonra uyumamak da önem arz eden bir durumdur. Yemekten sonra uyumak kalp krizi ve damar sertleşmesi başta olmak üzere pek çok hastalığa kapı aralamaktadır. Ayrıca uykunun tek parça halinde olmasına da dikkat edilmelidir. Uyumadan önce su içmek, uyku esnasında kan dolaşımının rahatlamasını sağlamaktadır. Ancak uyku arasında uyanıp su içmek ve yeniden uyumak uzak durulması gereken bir durumdur.

Sağlıklı Uyku İçin Pijama Takımları ve Özellikleri

saglikliuykuicinpijamatakimlari

Pijama takımları, sağlıklı uyku için vazgeçilmez niteliktedir. Pijamaların tüm gece boyunca insan bedeni ile doğrudan temasta olması, pijama seçerken özelliklerine dikkat edilmesini gerektirmektedir. Pijamanın imal edildiği kumaş, bu noktada ilk dikkat edilmesi gereken şeydir. Naylon ya da sentetik kumaşlardan üretilen pijamalar, cilt üzerinde alerji ve döküntü gibi sorunlara yol açabildiği gibi, hava geçirgenliğinin azalmasına ve cildin gece boyunca havasız kalmasına neden olmaktadır. Pamuk, ipek, yün ve saten kumaşlardan üretilen pijamalar bu konuda daha kullanışlıdır. Ayrıca alınacak pijamanın dar olmamasına da özen gösterilmelidir. Kan dolaşımının düzenli olması, uyku kalitesi ile doğrudan bağlantılıdır. Seçilecek pijama takımının dar olması, kan dolaşımının yavaşlamasına ve buna bağlı olarak uyku kalitesinin düşmesine yol açmaktadır.

Sağlıklı uyku için nefes alan kumaş yapıları ile The Luxe pijama takımlarını tercih edebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: En Çok Tercih Edilen Pijama Takımı Modelleri ve Özellikleri

Daha eski gönderi
Daha yeni yayın
×